top of page
  • Foto van schrijverMAE Stage Productions

In The Heights première in Nederland

Lights up on Washington Heights: MAE Stage Productions zal de allereerste, Nederlandse productie van In The Heights gaan produceren in 2021/2022, in de originele, Engels/Spaanse versie. Deze musical, van de hand van het genie achter Hamilton, Lin-Manuel Miranda, won in 2007 maar liefst vier Tony Awards, waaronder die van ‘Best Musical'. Het stuk gaat over de dromen en ambities van de Latinx community in New York City, verteld door middel van rap en swingende, energieke Latin muziek.

MAE Stage Productions

Marvin van der Horst (van o.a. Indonesische komaf) en Melissa Zijsling (van o.a. Colombiaanse en Costa Ricaanse komaf) runnen MAE Stage Productions en hebben als voornaamste missie om inclusiviteit en diversiteit naar de Nederlandse theaters te brengen. “We vinden het belangrijk dat theater niet alleen als entertainment dient, maar dat het ook inspireert en motiveert. In onze samenleving is er zoveel diversiteit op het gebied van etniciteit, seksuele geaardheid en mentale gezondheid: dat zou je terug moeten zien in het theater,” aldus Marvin en Melissa.


Artistiek team

MAE Stage Productions heeft een sterk team van creatives weten te verzamelen. Zo zal dirigent en componist Carlo Balemans, met meer dan 35 jaar ervaring in het vak, speciaal uit Colombia terugvliegen om zijn taak als muzikaal leider te vervullen. Anne-France Zijsling, voormalig docente Spaans en gids in Costa Rica, zal als linguïst/taalkundige aan de slag gaan.


De regie en vocal coaching is in handen van (lied)schrijver Orihana Calcines, die zelf geboren is in Venezuela. Zij regisseerde het ‘Het Jij Komt Terecht Project’, een Nederlandstalig Dear Evan Hansen album, werkte als musical director in Wenen, Hamburg en Berlijn aan een Duits Hadestown project, en woonde in de zomer van 2019 zelf in New York City. “Met zulke waanzinnige mensen aan de slag gaan is me een hele eer, dus zoals mijn moeder zou zeggen: pa'lante es pa'lla!

Franklin Ignacio zal een ondersteunende rol hebben in de productie. Samen met zijn partner Roy Jonathans leidt hij Dutch Dance Artistry. Bij het hoge niveau van dans hoort ook een choreograaf van hetzelfde kaliber. Roy werkte o.a. voor A-merken zoals Nike en diverse tv-programma’s waaronder So You Think You Can Dance. “Mijn werk als choreograaf en creative director heeft mij overal ter wereld gebracht en hierbij heb ik één ding geleerd: muziek en dans verbindt. Ik kan niet wachten om met deze show het Nederlandse publiek te verbinden.”


Join the cast!

De producenten zetten alles op alles om de rollen zo accuraat mogelijk te casten en deze te versterken met een zeer divers ensemble. Vanaf zondag 29 november a.s. is het mogelijk je aan te melden voor deze spectaculaire productie, die zal gaan spelen in maart 2022. De audities voor In The Heights zullen plaatsvinden op 13, 20 en 21 februari 2021 in het Torenlaantheater te Zeist. Tevens zullen hier op de dinsdagavonden de repetities plaatsvinden vanaf mei 2021.

Aparte audities zullen op een nader te bepalen datum plaatsvinden voor het dansensemble. Drie van de hoofdrollen zijn al gecast; voor deze rollen zullen geen audities plaatsvinden.

Voor aanmelden, meer informatie en/of vragen kun je terecht op www.maestageproductions.nl.

125 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

EARLY BIRD TICKETS - BARE: A POP OPERA

De kaartverkoop van Bare: A Pop Opera is gestart! Tot en met 8 april zijn de Early Bird Tickets beschikbaar. Deze tickets zijn verkrijgbaar met een korting van maar liefst €5 (bijna 20%) en zijn daard

PURPLE FRIDAY GEANNULEERD

Met pijn in het hart hebben Queeremborg en MAE Stage Productions de moeilijke beslissing moeten nemen om het Purple Friday event van 9 december 2022 te annuleren. Hieraan liggen verschillende redenen

UPDATE: STORING WEBSITE & E-MAIL

UPDATE 17:28 10-11-2022 De technische problemen zijn verholpen. Wij zijn weer volledig operationeel! Helaas hebben wij sinds 8 november 2022 last van technische problemen wegens in verband met een "te

Comments


bottom of page