top of page
background spring awakening
spring awakening instagram highlight.jpg

PRODUCTIE

Van 2 juli t/m 4 juli 2021 was de Engelstalige productie van Spring Awakening, door MAE Stage Productions, beschikbaar voor online streaming.

Deze online stream werd mogelijk gemaakt dankzij vele mensen die in de voorverkoop een ticket gekocht hadden, alsmede de inzet van alle partijen die betrokken zijn geweest bij de productie van deze voorstelling.

HET VERHAAL

Spring Awakening is een rockmusical van Sater & Sheik, gebaseerd op het aangrijpende boek “Frühlings Erwachen” van Frank Wedekind. Dit bijzondere verhaal speelt zich af in Duitsland aan het eind van de 19e eeuw, toen thema’s als seksualiteit, homoseksualiteit en mentale gezondheid nog een groot taboe waren.

 

In Spring Awakening volgen wij een groep pubers die (voor het eerst) in aanraking komt met seks, depressiviteit, zelfmoord en mishandeling. Onder begeleiding van hedendaagse (rock)muziek wordt hun zoektocht in beeld gebracht en ervaren wij hoe zij zich steeds meer onderdrukt voelen door de volwassenen in hun levens.

DOCU-SERIES: SINGING THE SONG OF PURPLE SUMMER

In deze docu-series volgen Sydney Kuipers en Tom Hendriks de cast en het creatieve team van MAE Stage Productions tijdens hun avontuur naar de première van Spring Awakening. Verdeeld over een aantal korte aflevering worden belangrijke thema's van dit ontroerende stuk besproken en het artistieke proces in beeld gebracht in aanloop naar de opvoering. Ondertussen leren we de cast en de crew kennen van MAE's eerste Engels gesproken productie in Nederland.

Bekijk de hele serie op YouTube.

CAST LIST

Melchior Gabor Emile Catillon

Wendla Bergman Sanne Alkema

Moritz Stiefel David Schonewille

Ilse Neumann Noes Petiet

Hanschen Rilow Olaf Schot

Ernst Robel Deyan Kuijpers

Martha Bessell Esmée Papa

Anna Eveline van Grootel

Georg Zirschnitz Rowell Molema

Thea Emmeline Long

Otto Lammermeier Tom Hendriks

Adult Men Pierre Simon Thomas, Sven Bäcker

Adult Women Annika Sohn, Jet Sichterman

Ensemble Denise Grahmbeek, Ezra Menard, Julia Bronkhorst, Laura Karel, Sydney Kuipers

bottom of page