SPEELDATA FEBRUARI - MAART 2022 LOCATIE REGIO UTRECHT & MEER

PRODUCTIE

MAE Stage Productions zal de allereerste, Nederlandse productie van In The Heights gaan produceren in 2021/2022. Het stuk zal worden uitgevoerd in de originele talen: Engels en Spaans.

De musical, van de hand van Lin-Manuel Miranda (het genie achter Hamilton) en Pulitzerprijs winnares Quiara Alegría Hudes, werd in 2007 genomineerd voor maar liefst dertien Tony Awards, waarvan er vier verzilverd werden: Best Musical, Best Original Score, Best Choreography en Best Orchestrations.

HET VERHAAL

In The Heights speelt zich af in de New Yorkse wijk Washington Heights en vertelt, onder begeleiding van swingende latin en hip-hop muziek, het verhaal van de levens, verlangens en dromen van de inwoners binnen de hechte en levendige Latinx gemeenschap in de barrio. We volgen de hoogte- en dieptepunten van de eerste generatie bodega eigenaren, kappers, studenten, hun families en meer in een gemeenschap die op het punt van verandering staat.

Download hier de karakterbeschrijvingen (alleen beschikbaar in het Engels).

AUDITIES

update 23/02/2021: Vanwege de coronamaatregelen zijn de vorm en de invulling van de audities gewijzigd. Deelnemers wordt gevraagd het materiaal door middel van video op te sturen. 

Voor de productie van In The Heights maken we onderscheid tussen de main cast (focus op zang en acteren) en het dansensemble (uitsluitend dans). Voor de twee groepen worden afzonderlijke audities gehouden.

Etniciteit is een belangrijk thema in deze musical, het stuk draait immers volledig om de Latin gemeenschap in New York. Omdat representation één van de kernwaarden van MAE Stage Productions is, hechten wij dan ook veel waarde aan het (zoveel mogelijk) invullen van rollen door mensen met een passende etniciteit. Mensen die een Latijns-Amerikaanse of Caribische achtergrond hebben daardoor een voordeel ten opzichte van andere etniciteiten.

MAIN CAST

Onder de main cast verstaan we alle hoofd- en bijrollen, maar ook het acterend en zingend ensemble. Ondanks de focus op zang en acteren, is ook dans een belangrijk onderdeel. Voor alle hoofdrollen worden ook understudies gezocht. Enkele hoofd- en bijrollen zijn op voorhand al vergeven. 

De definitieve cast zal pas gekozen worden na een tweede, fysieke auditieronde (call-backs) op locatie (Torenlaan Theater te Zeist). Vanwege de geldende coronamaatregelen kunnen deze call-backs nog niet plaatsvinden, waardoor wij de inschrijving voor de eerste auditieronde geopend houden tot nader orde. Auditeren - weliswaar digitaal - is dus nog steeds mogelijk! Aanmelden kan via dit formulier.

DANSENSEMBLE

Tijdens de voorstelling zingt en spreekt het dansensemble in principe niet. Daarentegen vertellen zij met hun dans en stage presence wel degelijk een verhaal en daarmee is het dansensemble een cruciaal element van de voorstelling. 

De audities voor het dansensemble zullen in de tweede helft van 2021 plaatsvinden. Houd de website en onze social media goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

AUDITIEPROCES MAIN CAST

  • Meld je aan met het formulier.

  • Binnen 1 werkdag ontvang je van ons een bericht met nieuwe informatie.

  • Na ontvangst van het inschrijfgeld (€6,50), wordt het auditiemateriaal en verdere informatie toegestuurd. 

  • Ben je succesvol door de eerste auditieronde gekomen, dan word je uitgenodigd voor de call-backs.

  • Uiterlijk een week na de call-backs zal de definitieve cast bekend gemaakt worden.

INSCHRIJFFORMULIER AUDITIES

 
Met welke etniciteit is op jou van toepassing? (meerdere antwoorden mogelijk)

REPETITIES

De repetities zullen wekelijks op een dinsdag plaatsvinden van 19.00 tot 22.30 in het Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 te Zeist. Dit is een kleinschalig, maar ruim theater dat alle voorzieningen heeft om er heerlijk te kunnen repeteren. Het is bovendien goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

 

Als de coronamaatregelen het toelaten zal de officiële kick-off voor de productie plaatsvinden op 20 april 2021, waarna het repetitieproces officieel start op 11 mei 2021.

Voor het dansensemble zal het repetitieproces begin september 2021 van start gaan.

Voor de week van 23-29 augustus wordt een speciaal repetitieprogramma verzorgd. Uiteraard is dit onder voorbehoud i.v.m. de coronamaatregelen. In deze bootcamp/repetitieweek zal dieper in worden gegaan op het materiaal en worden er workshops gegeven in het kader van zang, (latin) dans, spel en teambuilding. Verder is er ook tijd voor individuele coaching. Aanwezigheid is verplicht* voor deze week, echter wordt in samenspraak besloten wie er per onderdeel/per dag nodig is. 

*Niet beschikbaar in deze week maar wel geïnteresseerd? Meld je dan zeker toch aan en laat het ons weten! We denken graag in oplossingen. 

CONTRIBUTIE

Voor deze amateurproductie wordt deelnemers gevraagd om een spelerscontributie. De bedragen hiervoor hangen af van de grootte van de rol. De verdeling is als volgt:

 

Hoofd- en bijrollen: €375,-  

Ensemble: €275,-

Dans ensemble: €100,-

 

Het bedrag kan ik één keer worden betaald of in tien gelijke termijnen tegen een meerprijs van €2,50 per maand.

ARTISTIEK TEAM

Melissa Zijsling

Producer, Artistic Director,

Co-CHOREOGRAPHER

Marvin van der Horst

Producer, Artistic Director

Orihana Calcines

DIRECTOR, VOCAL COACH

Roy Jonathans

CHOREOGRAPHER

Carlo Balemans

MUSICAL DIRECTOR

Franklin Ignacio

MARKETING & COMMUNICATION EXECUTIVE

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2020 by MAE Stage Productions