top of page
bare a pop opera icon.jpg

OVER BARE

Bare volgt een eindexamen klas op de katholieke kostschool St. Cecilia. De groep worstelt met kwesties als (homo)seksualiteit, identiteit, mentale gezondheid en geloof.

Jason, de populaire atleet, is bang voor de gevolgen van het mogelijk aan het licht komen van zijn homoseksuele relatie met Peter, terwijl Peters drang om uit de kast te komen alsmaar sterker wordt. Vinden zij binnen het geloof de steun waar zij naar zoeken?

Ondertussen probeert de groep probeert de groep een productie van Romeo en Julia op te zetten, waarbij al snel blijkt dat iedereen zijn eigen problemen heeft om mee om te gaan. Wanneer de spanningen steeds hoger oplopen begint iedereen aan zichzelf te twijfelen en lijkt Gods pad moeilijker te vinden dan ooit.

Door middel van aangrijpende teksten - begeleid door een doorgezongen pop/rock-score en verteld door authentieke karakters met elk een eigen verhaallijn - raakt Bare zijn publiek recht in het hart.

De thema’s van dit prachtige stuk zijn actueel en confronterend; onderwerpen als liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit maar ook onzekerheid en angst zijn van alle tijden en bewijzen daarmee de maatschappelijke relevantie van de musical.

PRODUCTIE

Bare: A Pop Opera is een samenwerking tussen Stichting MAE en MAE Stage Productions.

 

Op 3 en 4 juni 2023 wordt deze coming-of-age in de Gelderlandfabriek te Culemborg gespeeld. De uitvoering is in het Nederlands.

Met aangrijpende teksten en een doorgezongen pop/rock-score door Jon Hartmere en Damon Intrabartolo (vertaling door Toine Paauwe) raakt Bare: A Pop Opera zijn publiek recht in het hart. Het is indrukwekkende voorstelling waarin liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit maar ook onzekerheid en angst centraal staan.

ARTISTIEK TEAM

melissa zijsling.jpg

Melissa Zijsling - van der Horst

producent

regisseur

choreograaf

vocal coach

marvin.jpg

Marvin Zijsling - van der Horst

lorenza kok_edited.jpg

Lorenza Kok

muzikaal leider

producent

regisseur

vocal stylist

bottom of page